Zientzialari (Xabier Murelaga) : euskal arrokek ur azpian eman dugun iragan bat erakusten dute - Murelaga, Xabier; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: arrokak mendeetan gertatu diren prozesu naturalen ondorioz sortu dira, horregatik informazio iturri garrantzitsua dira denboran zehar mundua nola aldatu den ulertzeko. 3 multzotan banatzen dira nagusiki: ignioak, metamorfikoak eta sedimentarioak. Azken hauek dira gure inguruan ugarienak eta oso sakonera handiko itsasoetan sortuak izan zirela diote adituek.Arroken ezagutzak duen garrantziaz hitz egin digu Xabier Murelaga UPV/EHUko geologoak. Honez gain, arroka baten azterketa nola burutzen den azaldu du.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Geologia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak