Larrua hotz - Sanchez Piñol, Albert; Beraetxe, Iñaki; Garro Perez, Zigor; Garro Perez, Lander; On Time ekoizpenak; Euskal Irrati Telebista (Bilbo : EITB, 2021)
Larrua Hotz, Albert Sanchez Piñol antropologo eta idazle katalanaren nobela da audio liburu honen edukia, Iñaki Beraetxek jartzen diolarik ahotsa. Sinopsian jasota geratzen da, independentzia eskuratu berri duen Irlandako errepublika gaztea inarrosi duen Guda Zibiletik ihesi, irlandar matxino ohia dela protagonista. Itsasbideetatik aparte dagoen irla galdu batera joko du, bertako egurats-ofizial izateko asmoz. Doi kilometro t' erdiko luzera duen lur-eremuan, itsasargia, etxola bat, aurreko egurats-ofiziala beharko lukeen gizona eta bere oroitzapenak izango ditu lagunarte bakar... ustez. Stevenson, Lovecraft edota Conrad-en obrekin parekatua izan den eleberri honen dohainik handiena, beharbada, nahi gabe ere pentsarazteko duen ahalmena da. Estilo single baten pean, irudi eta ideia indartsuen literatura da Piñolena. Narrazioaren harian katigatuta, irakurleak ezingo dio hain urrun eta, aldi berean, hain hurbil dagoen egiari, beldurrari, ihes egin.
Keywords: Irakurketa sustatzea; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura; Audioak; Podcastak; Audio-liburuak