Mari Gizen / egilea, Guy De Maupassant ; ahotsa eta sarrera, Ana Morales ; edizioa, Jasone Larrinaga - Maupassant, Guy de (1850-1893) (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2016)
Hipokresia, klasismoa eta matxismoa beren gordinean1870 urte ingurua. Frantzia eta Prusiaren arteko gerra. Hamar andre-gizon bidaia arriskutsu batean doaz zaldi kotxez. Helmugara heltzearen truke, prezio bat ordaintzea eskatuko diete.