Garaziko bortuak / zuzendaritza, Eduardo Llorente ; errealizazioa, Aitor Zabala, Eduardo Llorente ; gidoia, Santiago Yaniz, Eduardo Llorente , argumentua, Martin Mugarra ; produkzioa, Elena Galdiz, Santi Uriarte, Maite Etxebarria, Zooming SL ; esataria, Jaione Intxausti ; GROMAZek ekoitzia ETBrentzat - Llorente, Eduardo; Zabala, Aitor; Yaniz, Santiago; Mugarra, Martin; Galdiz, Elena; Uriarte, Santi; Etxebarria, Maite; Intxausti, Jaione (Euskal Herria bide batez (EITB), 2007)
Euskal Herrian barrena xarma berezia duten ibilbideak erakutsiko ditu txango saio honek. Atal honetan erromatarren garaian Pirinioak zeharkatzeko erabiltzen zen bideetako bat, Garaziko bortuetako bidea, zeharkatuko dugu 22 km inguruko txango honetan. Donejakue bidea pasatzen da bertatik, eta ondoko tokiak bisitatutako ditugu: Donibane Garazi, Orizun mendia, Urkulu, Ibañeta eta Orreagako kolegiata.