La real compañia guipuzkoana de Caracas / zuzendaritza, Karmelo Vivanco , gidoia, Karmelo Vivanco, Edu Barinaga ; errealizazioa, Jabi Elortegi ; irudia, Jose Ramon Plaza ; produkzioa, Maria Unzueta ; aurkezlea, esataria, Manu Elizondo ; ETB SA-ren produktore ordezkaria, Santi Uriarte ; Baleuko SL-ren produkzioa ETB SA-rentzako - Vivanco, Karmelo; Barinaga, Eduardo; Elortegi, Jabi; Plaza, Jose Ramon; Unzueta, Maria; Uriarte, Santi; Elizondo, Manu (Euskaldunak eta itsasoa (EITB), 2007)
Historian zehar euskaldunek itsasoarekin izan duten harremana laburbiltzen duen dokumental sorta. La real compañia guipuzkoana de Caracas Euskal Herrian itsas merkataritza modernoaren aitzindariak izan ziren Real Compañía de Caracas abian jarri zuten enpresa gizonek. Euskaldunak eta itsasoa 2007(e)ko apirilaren 22(a) Historian zehar euskaldunek itsasoarekin izan duten harremana laburbiltzen duen dokumental sorta.