Euskaldunak aurkikuntzen aroan / zuzendaritza, Karmelo Vivanco , gidoia, Karmelo Vivanco, Edu Barinaga ; errealizazioa, Jabi Elortegi ; irudia, Jose Ramon Plaza ; produkzioa, Maria Unzueta ; aurkezlea, esataria, Manu Elizondo ; ETB SA-ren produktore ordezkaria, Santi Uriarte ; Baleuko SL-ren produkzioa ETB SA-rentzako - Vivanco, Karmelo; Barinaga, Eduardo; Elortegi, Jabi; Plaza, Jose Ramon; Unzueta, Maria; Uriarte, Santi; Elizondo, Manu (Euskaldunak eta itsasoa (EITB), 2007)
Historian zehar euskaldunek itsasoarekin izan duten harremana laburbiltzen duen dokumental sorta. XV. eta XVI. mendeak garrantzitsuak izan ziren oso, aurkikuntza ugari egon baitziren eta euskaldunak asko nabarmendu