Europako untziolak / zuzendaritza, Karmelo Vivanco , gidoia, Karmelo Vivanco, Edu Barinaga ; errealizazioa, Jabi Elortegi ; irudia, Jose Ramon Plaza ; produkzioa, Maria Unzueta ; aurkezlea, esataria, Manu Elizondo ; ETB SA-ren produktore ordezkaria, Santi Uriarte ; Baleuko SL-ren produkzioa ETB SA-rentzako - Vivanco, Karmelo; Barinaga, Eduardo; Elortegi, Jabi; Plaza, Jose Ramon; Unzueta, Maria; Uriarte, Santi; Elizondo, Manu (Euskaldunak eta itsasoa (EITB), 2007)
Historian zehar euskaldunek itsasoarekin izan duten harremana laburbiltzen duen dokumental sorta. XI. mendetik XVII.era bitartean jasotakoak ezagutuko ditugu. Gure untzioletan egin zuten Santa Maria, Colonek Amerikata eraman zuen itsasontzia, eta hemengoak ziren ere Juan Sebastián Elkano eta Juan de la Cosa nabigatzaile ezagunak.