Gerraostea Euskadin / zuzendaritza, Karmelo Vivanco ; errealizazioa, Asier Pujol ; produkzio eragilea, Eduardo Barinaga ; produkzioa, Asier Bilbao, Idurre Cajaraville, Maite Taranco ; erredakzioa, Bea Sever, Iñigo Agirre ; Baleukok ETBrentzat ekoitzia - Vivanco, Karmelo; Pujol, Asier; Barinaga, Eduardo; Bilbao, Asier; Cajaraville, Idurre; Taranco, Maite; Sever, Bea; Agirre, Iñigo (Gerraostea Euskadin, 2006)
Espainiako Gerra Zibila 39an bukatu zen, baina bi urte lehenago Errepublikari leial zitzaizkien tropek iparreko frontearen gaineko kontrola galdua zuten. Ordutik aurrera, ordura arte inoiz ezagutu gabeko zapalkuntza-garaia hasi zen Euskal Herrian.