Teknopolis : amiantoa eta robota : 2020ko denboraldia - Rementeria Argote, Nagore; Leturia, Iñaki; Álvarez, Inma; Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Irrati Telebista; Pixel (: EITB, 2020)
Amiantoa, edo asbestoa, eraikuntza-materialean oso ohikoa izan den fibrozementuaren osagaietako bat da. Gaur egun oraindik ere leku askotan dago, hala nola teilatuetan, industria-nabeetan, etxeetan eta ikastetxeetan. Gaur, Teknopolisen amiantoa kentzeko prozesua barrutik ikusiko dugu, eta Osalaneko mediku batek amiantoak eragin ditzakeen gaitzen berri emango digu. Amiantoaren eraginpean etengabe egoteak eta hura manipulatzeak gaixotasunak eta heriotza ere eragin ditzake. Euskadin, mineral horren eraginpean egoteagatik,400 pertsona inguru hil direla kalkulatzen da.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Telesaioak; Baliabide digitalak; Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Arkitektura; Osasuna; Ingeniaritza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak