Artikutza : naturaleza e historia = natura eta historia - Aizpuru Oiarbide, Iñaki; Bidaola, Ixiar; Egia, Maddi; Pineda, Sara; Aranzadi Zientzia Elkartea; Donostiako Udala. Osasun eta Ingurumen Saila (Donostia : Donostiako Udaleko Osasun eta Ingurumen Saila, 2019)
2019. urtean Artikutzako etxaldearentzat borobilak diren hainbat data betetzen dira: besteak beste, mende bat pasa da Donostiako Udalak etxaldea erosi zuenetik. Artikutza bisitatzen duenak egungo paisaiaren nolakotasuna ulertzeko hainbat gako aurkituko ditu lan honetan; izan ere, Artikutzako egungo paisaia mendeetan zehar gizakiaren eta naturaren arteko harremanaren fuitu da, eta aspektu hori azpimarratu nahi izan da behin eta berriz. Liburu honen helburua argia da: Artikutzari buruzko natura eta historiaren egungo ikerketen erreferentziazko lana bihurtzea, edota beste gai edo ikuspuntu batzuetatik erakarrita Artikutzara hurbiltzea.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Natura -- Artikutza; Artikutza -- Historia; Monografiak