Euskal pilota II : Gorputz Hezkuntza : Lehen Hezkuntza 5 / egileak, Unai Rivero ; marrazkilaria, Belatz - Rivero Solachi, Unai; Belatz (Gorpuz Hezkuntzarako oinarrizko programazioa (Lehen Hezkuntza), 2016)
Unitate didaktiko honetan bat baten aurkako ekintzen dominioa lantzen da -bigarrenasailkapenean-. Dominio horren helburua da ikasleek ingurune egonkorretan aurkariadesorekatzen jakitea, indar-harremana norberaren alde jartzeko.