Gorputz-adierazpena II : Gorputz Hezkuntza : Lehen Hezkuntza 5 / egilea, Tanit Duñabeitia ; marrazkilaria, Belatz - Duñabeitia Goikoetxea, Tanit; Belatz (Gorpuz Hezkuntzarako oinarrizko programazioa (Lehen Hezkuntza), 2016)
Unitate didaktiko honetan adierazpen- eta arte-ekintzak biltzen dituen dominioa lantzen da,-seigarrena sailkapenean-. Dominio horren helburua da ikasleek gorputza berez(naturaltasunez) edota berariaz erabiltzea, bai komunikatzeko, bai eta emozioak, sentimenduaketa mezuak adierazteko ere. Gainera, unitate honi dagokionez, helburua da beste gela batzuetakoikasleentzat egingo duten emanaldirako adierazpen- eta arte-ekintza motor batzuk ikastea:antzezpen eta dantza batzuk.