Otsomaltzur - Patacrúa; Gómez, Chené; Goikoetxea, Arkaitz (Tafalla : Txalaparta, 2018)
Bazen behin otso alfer bat. Ahaleginik txikiena ere egin nahi ez zuenez, arroza bakarrik jaten zuen. Egun batez, ispiluari begira jarri eta ohartu zen oso argala zegoela. Beldurrik ere ez zuen ematen dagoeneko. Erabakia hartu zuen orduan: bizimodu hura aldatu eta otso maltzurra izango zen. Baina ez du erraz lortuko bere helburua: hainbat animalia jaten saiatzen den arren, animalia horiek guztiek irudimenaren bidez Otsomaltzurren krudelkeria gaindituko dute. Errusiar ipuin tradizional batean oinarritutako liburu eder honetan azkartasunak basakeria gainditzen du eta, azkenean, harmonia gailentzen zaio aberekeriari
3-7 urte (urdina)
Keywords: Azkartasuna; Elikagaiak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak