Asylum - Isusi, Javier de; Montorio, Bego (Bilbo : Astiberri ; CEA(R) Euskadi, Euskadiko Errefuxiatuen Laguntzarako Batzordea, 2017)
Marina, 94 urterekin, oroitzen da Otxandiotik Bartzelonara, Bartzelonatik Frantziara, eta Frantziarik Venezuelara egin zuen bideaz. Erbeste hark bat egiten du Sanza, Aina, Chris eta Imeldaren erbesteekin, ihesi doazelarik gerratik eta indarkeriatik, ezkontza behartuetatik, sexu-esplotaziorako salduak izatetik, homofobiatik eta feminizidiotik
gaztelaniatik itzulia
Keywords: Errefuxiatuak; Hezkidetza; Gerra; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura