Zergatik panpox . Hamasegarrenean aidanez - Elorriaga, Xabier; Lertxundi, Anjel; Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2005)
Zergatik panpox: - Xabier Elorriagak zuzendutako film ertaina, intimista, Arantxa Urretabizkaiaren izenburu bereko eleberriaren egokitzapen leiala. Senarrak utzi ondoren, ama gazte batek zer bilakaera duen kontatzen digu. Semearen heziketa, ametsak, etorkizuna horrelako kezkak ditu, harik eta bere buruarekin topo egiten duen arte. Orduan aurkituko du aurrera egiteko indarra.- Anjel lertxundi idazleak kameren atzean egin zuen lehen lanak Domingo pertsonaiaren jakobidea kontatzen du; jokotik eta apustuetatik bizi da Domingo. Emaztearekin kontsiderazio txikikoa, lagunak eta ezagunak tartean sartzen ditu. Azkenean, bere sareetan harrapatuta, duen gauza bakarra ipiniko du jokoan: bizitza. Luzera ertaineko film hau egiteko, izen bera duen bere eleberria hartu zuen oinarri Anjel Lertxundik.
"Zergatik panpox" Arantxa Urretabizkairen nobelatik egokitua
"Hamaseigarrenean aidanez" Anjel Lertxundi bere nobelan oinarriturik
Hizkuntza: euskara
Keywords: Filmak