Gutiziak - Arkotxa, Aurelia (Tafalla : Txalaparta, 2001)
Esan beharrik ez dago emakumeok anitzak eta desberdinak direla elkarren artean. Anitzak eta desberdinak diren moduan, euren poetika, estiloa eta jarduera literarioak. Izan ere, emakumetasunak, zernahi delarik ere, ez baitu zertan ezaugarri zehatzez hornitu behar euren artelana. Euskal literatura aurpegi, ukitu, unibertso, itxura... propioz janzten ari dira eta liburu honek langintza eta aniztasun horiek erakusteko bitartekoa ere izan nahi du. Hona hemen gonbidapena euskaraz idazten duten emakumeon lanak irakurtzeko, irakurgai kuttunen zerrenda ohiko antologia edo katalogoetan ikusiko ez dituzun izenekin zabaltzeko, eta literatura femeninoaren inguruan dauden topikoekin apurtzeko. Modu horretan, zure literatur horizontea zabaltzeko.
Marko Poloren ametsa / Aurelia Arkotxa ; Askatasuna, udaberriaren lore / Ainhoa Arozena ; Merkatari ederra / Aintzane Arrieta ; Gutizia / Yolanda Arrieta ; Maitemintze berantiarra /Begoña Bilbao ; Iragarki sailkatuak / Itxaro Borda ; Sei kutixia / Amaia Elosegi ; Protesia A/ rrate Egaña ; Gogoetaren zirrikituak / Idoia Etxeberria ; Kutixiak begi berdeak ditu / Enkarni Genua ; Mami / Aitzpea Goenaga ; Hegoak ebaki nahi zizkion / Maite Gonzalez Esnal ; Capricciosa / Lierni Ibargutxi ; Bi grano / Arantxa Iturbe ; Ilargiak gela barrura irrits egin zuelako / Pili Kaltzada ; Piton sugea / Mariasun Landa ; Pintorearen logela / Goizalde Landabaso ; Lola / Amaia Lasa ; Azken gutizia / Miren Agur Meabe ; Bekatuak aitortzen / Amaia Mendoza ; Nor bere ametsak bizi du / Laura Mintegi ; Argitik argira / Esther Mugertza ; Anderson Anderearen gutizia / Lourdes Oñederra ; Erre usaina / Jasone Osoro ; Entzefalograma zuria / Ixiar Rozas ; Parisen iluntzean / Maribi Unamuno ; Hiztegian ez dago bertsorik / Lourdes Unzueta ; Bete behar diralako ez ebazan beteko / Edurne Urkiola ; Denboran luzatutako gutizia / Ana Urkiza
Keywords: Helduentzako Literatura