Artzaingoa : nundik nora? - Maitia, Pantxika; Aldacourrou, Hélène; Carrere, Ximon; Euskal Herriko Artzainak (Arrosa: Aldundarrak bideo, 2008)
Zendako filma hau?. Nundik goazen oroitzeko. Oroitzeko urtez urte artzainak ari izan direla mendi hauen moldatzen, artaldeak zainduz, naturaren errespetuan eta jendartearen urratsean. Oroitzeko egun ere izpiritu horretan segitu nahi dutela batzuek, esperantza atxikiz, bihar ere, mendi hauek biziko direla.Iraganaren ildotik baldin badoa ere, artzaingoa munduak behar beharrezkoa duen gaurko bizibide bat da. Lan hau izan dadila gure ondokoen zerbitzuko...
Bideo dokumenta saria 2008 Eusko Ikaskuntza -. Baiona Hiria
Keywords: Artzaintza -- Euskal Herria; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak