Zenbaki errealak [Matematika 4. DBH] - Alonso Borrego, José Luis (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate hontetan, modu interaktiboan, zenbaki errealen zuzena osatu eta hauen adierazpena eta ordena landuko ditugu. Arrazionaletatik hasi eta irrazionaletararte ailegatuko gara. Bestalde, eguneroko bizitzako egoeretan erabiltzen ditugun zenbakiak askotan, beste batzuen hurbilketak baino ez dira eta kasu hauetan egindako erroreak nola neurtu ikusiko dugu.
Helburu didaktikoak: 1. Zenbaki errealak arrazional eta irrazionaletan sailkatzen. 2. Zenbaki hamartarrak emandako ordena bateraino hurbiltzen. 3. Hurbilketa baten errore-kota kalkulatzen. 4. Zuzenean zenbaki errealak irudikatzen. 5. Zenbaki errealen tarteak adierazten eta irudikatzen. 6. Kalkuluak errazteko kalkulagailua erabiltzen.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak