Egonkortasuna eta isostatikotasuna / Santiago Sánchez Beitia, Enkarni Gomez Genua : arkitekturako egituren analisiaren oinarriak - Sánchez Beitia, Santiago (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2015)
Ikasmaterial honen helburua, arkitekturan erabiltzen diren oinarrizko egituren analisia da. Egiturak eta haien analisia, arkitektura beraren zutabe dira, ez dago eraikinik, zein obra zibilarik egiturarik gabekoa. Egitura eta haren egonkortasuna bermatzea ezin bestekoa da, eta horregatik, gradu osoan zehar egiturak aztergai izango dituzten hainbat irakasgai irakasten dira, horien artean "Egonkortasuna eta isostatikotasuna" lehendabizikoa izanik.Egonkortasuna eta isostatikotasuna deritzon material honetan, egonkortasuna eta isostatikotasuna defituz, baldintza horiek betetzen dituzten egiturak aztertuko dira. Aztertuko diren egituren artean egongo dira: euste-hormak, zertxak, egitura artikulatuak, habe jarraiak...