Arkitekturaz hamar liburuak - Vitrubio Polión, Marco; Iruretagoiena, Xanti; Artamendi, Eduardo; Calatrava, Juan; Iruretagoiena, Santiago (Bilbo : Klasikoak, 2000)
Arkitekturako De Architectura hamar liburuei dagokienez, bizitza profesional oso baten gailurra osatzen dutela dirudi, ingeniari izandakoari aurrean arazorik gabeko zahardadearen ikusmira zabaltzen zitzaion unean. Ikerlari gehienek Augustoren lehen garaiko urteetan datatu nahiko lukete tratatua, K.a. 30.urte ingurutik oso hurbil, eta gerra zibilen azkeneko agerpenaren bukaeran, itxuraz bai baitirudi Vitruvioren karrera ia erabat amaituta egongo zela printzialdiaren hasieran, K.a. urtearen ondoren, Erroma berritzeko egin zen ahalegin handi hura martxan jarri zenean. Hamar "liburu" horietako bakoitza kapitulutan banatuta azaltzen da; kapituluek eduki nagusiki praktikoa izan nahi dute, erabilgarritasunaren mesedetan, baina aurretik sarrera bat izaten dute beti ondoren etorriko denari oinarri teorikoa emateko asmoarekin.
2000/03/20
Testua latinez eta euskaraz
2000/03/20
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Arkitektura -- Erroma; Baliabide digitalak; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak