Marie Curie : radioaren aktibitatea / Jordi Bayarri ; kolorea, Daniel Seijas ; [itzulpena, Maialen Berasategi] - Bayarri, Jordi (Zientzialariak (Ikaselkar), 2015)
Binobel sari irabazi zituen emakume zientzialari bakarraren bizitza zirraragarria. Berak beti ulertu zuen zientzia mundua ezagutzeko eta gizadiari laguntzeko tresna gisa. Marie Sklodowska-Curiek bi elementu berri aurkitu zituen, polonioa eta radioa, eta, bi Nobel sari eta beste hainbat irabazteaz gain, beti ikusi zuen oso argi zeinen garrantzitsua den ikerkuntza. Mundua ezagutzeko eta gizadiari laguntzeko tresna gisa ulertzen zuen zientzia, eta ahalegin handia egin zuen lankidetza intelektuala nazioen arteko komunikazio-zubi izan zedin. Horri guztiari esker, historiako zientzialaririk garrantzitsuenetariko bat baino askoz ere gehiago da Marie Curie.