Nor da zomorro hau? / Carmen Queralt ; [itzulpena: Xabier Olaso] - Queralt, Carmen (: Pamiela : Kalandraka, 2014)
Urrutitik ikusita, zomorro guztiek berdin-berdinak dirudite. Baina hurbiltzen bazara, ikusiko duzu, ikusiko,,, "Nor da zomorro hau?" aurreirakurleei eta lehen irakurleei zuzenduriko kartoi gogorreko liburua da. Gu ohartu gabe ere guru inguru-minguruan bizi den fauna txiki-txikia erakusten zaie liburuan. Alabaina, ipuin honetako protagonistak izaki jator eta bitxiak dira, ezagutzeko modukoak.