Harri-jasotze hiztegia - López de Sosoaga, Alfredo; Ormaetxea Lasaga, Jose Luis; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2014)
Harri-jasotzea ez da soilik euskaldunon kirola; munduko bazter anitzetan praktikatzen da, batez ere Europan (Eskozian, Islandian, Faroeetan, Eskandinavian?), baina baita beste herrialde batzuetan ere (Japonian, Tibeten, Tahitin, Estatu Batuetan?). Dena dela, esan daiteke Euskal Herrian duela indarrik eta tradiziorik handiena. Harri-jasotzeak hainbat esparru hartzen ditu: apustua, markak egitea, txapelketak eta erakustaldiak. Esparru horietan lexiko aberatsa erabiltzen dute kirolariek, epaileek, entrenatzaileek, antolatzaileek eta zaleek. Hala, herri-kirol honetan erabiltzen diren euskal hitz eta terminoak jasotzea izan da gure helburua.
Keywords: Herri-kirolak -- -Hiztegiak; Euskara -- Hiztegi poliglotak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak