EGA : 1997 eta 1998ko azterketak / [koordinatzailea, Nick Gardner] - Gardner, Nikolas (Euskara Zerbitzua. Glotodidaktika-lanak (Hezkuntza Saila), 1998)
Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailak, bere gain hartua duen EGAren arduraren barruan, agiri-emankizun horretarako prestatzen dituen azterketa-materialak argitaratzeari ekin zion hasieratik beretik. Material horiek plazaratzean, emandako pausoen testigantza zuzena eskaintzeaz gainera besterik ere egin nahi izan da: EGAra aurkezteko ikasten ari direnentzat tresna egokia bihurtzea, lehenik eta behin. Asmo horri jarraituz, oraingo honetan zortzigarren alea ematen da argitara. Urte biko bilketa-formulari eutsiz, 1997. eta 1998. urteetako azterketak bildu dira hemen. Liburuarekin batean saltzen da urte horietako atariko proba desberdinen entzuteko ulermeneko zatiak jasotzen dituen zinta. Urtean bitan burutzen dira EGAko deialdiak Hezkuntza Ordezkaritzetan, Bilbon, Donostian eta Gasteizen, eman dezake izena urte hartan gutxienez hamazazpi urte betetzen dituen edozeinek.