Erlantzen izarra - Ibarrola, Begoña; Salomó, Xavier; Meabe, Miren Agur (Donostia : Elkar, 2013)
Emozioak sentitzeko ipuinak. Kristalur izeneko planeta batean, bazen herri bat izarrekin hitz egiten zuena. Haur batek zazpi urte betetzen zituenean, jai handia ospatzen zuten Kristalurren. Haur horrek izar bat aukeratu, eta harekin komunikatzen ikasi behar zuen. Erlantz urduri zegoen. Gau hartan bere urtebetetze-festa egingo zuten, eta izarra aukeratu beharko zuen... Norberaren buruarekiko konfiantzari buruzko ipuin bat.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura