Erikaren ttilikak - Suarez, Castillo; Jalón, Estibalitz (Bilbo : Aizkorri, 2013)
Bazen behin neskatiko bat ilea harroa zuena. Lagunek iseka egiten zioten horregatik. Erikari, orduan, aurpegia ilundu egiten zitzaion. Neskatikoak orduan negar egiten zuen, eta negar ttilikak poliki-poliki irristatzen zitzaizkion masailetatik behera: ttik, ttik, ttik! Baina Erikak ez zituen inoiz malkoak xukatzen. Haren bidea egiten uzten zien balkoiko loreontzietan pausatzen ziren arte.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Autoestimua -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura