Hitza bide, bizia xede - Atxaga, Bernardo; Rey, Fernando; Txantrean Auzolan Kultur Elkartea (Iruñea); Euskaldunon Biltoki (Iruñea : Pamiela, 2012)
Hamaika aldiz aditu dugu hitzek ez dutela balio. Guk, ordea, hitzaren indarra goretsi nahi dugu. Gizon eta emakume orok du bere hitza, herri orok du bere hitza, kentzen ez bazaio.Gure elkarteak ere, Txantreako Euskaldunon Biltokiak, hitzaren bidez, bizi-arnasa eman nahi izan dio gure hizkuntzari. Gure 10. urtemuga bete den honetan, antologia bat egin dugu. Mota askotako hitzak irakurriko dituzu liburu honetan: irribarrea pizten dutenak, eta gogoeta eragiten dizutenak, bihotzera ailegatzen zaizkizunak eta zure oroitzapenetara eramanen zaituztenak, ironiaz betetakoak eta iradokizunez josiak.Betiere, hitza bide, baina bizia xede.
Keywords: Helduentzako Literatura