Jean Piageten teoria : adimenaren hastapenak - Castaño Garrido, Carlos; Iturrioz Ibaibarriaga, Idurre (Bilbo : Argitarapen Zerbitzua Euskal Herriko Unibertsitatea, 1985)
Jean Piageten lanek gaur eguneko orientabide pedagogikoen eta psikologia alorreko ikerketarik aurreratuenen oinarria osatzen dute eta psikologia genetikoaren iturburutzat jotzen dira. Horrez gain adimenaren garapenaz egin den ikerketarik garrantzitsuena dugu. Liburu honen lehen sailak bere pentsamenduan sartzeko bidea eskaintzen digu. Beronen asmo zientifikoak aurkezten ditu eta bere lana ulertzeko oinarrizkoak diren zenbait kontzeptu argitzen digu. Bigarren sailak zuzenean murgiltzen gaitu bere teorian, senti-mugitzezko aroaren garapena zehazki aztertuz.
Keywords: Piaget, Jean -- (1896-1980) -- Kritika eta interpretazioa; Ikaskuntza; Adimena; Haurrak -- Psikologia; Monografiak; Baliabide digitalak