Azeri noblea / Fernando Morillo Grande - Morillo, Fernando (Perzebal (Erein), 2010)
Onintza barru-minez dago. Egun desberdinak nahiko lituzke. Amets biziagoak. Horren bila dabilela, artzain ero bat azalduko zaio aholku xelebreka, eta inola ere espero ez zituen bi norabide kontrajarri aurkituko ditu bat-batean: bi mutil erakargarri bezain nahasgarri, argitsu bezain ilun. Bat... bestea? Biak? Erabaki guztiak, latzak. Barruko ahotsak aldarrikatu zion hara joateko. Ezin zuen leihotik begira zela pasatzen utzi. Inola ere ez. Eroen safari misteriotsu batera balihoa bezala sentitzen zen, gida autoktonorik eta defentsa-balarik gabe. Auskalo zer aurkituko zuen, auskalo non amaituko zuen. Salto egiteko prest zegoen, habiatik lehenbiziko saltoa egin behar zuen txita baten modura. Bihotza taupa-taupa, harrotasunaren eta kakalarriaren artean. Salto.